Bocca al Liceo – Julio Bocca

PROGRAMA

”DON QUIXOT” Grand pas de deux 

Coreografia: A. Lojo segons M. Petisa
Música: L. Minkus Kitri i Basilio festegen el seu amor i comparteixen la felicitat amb la cort

“ADAGIETTO” PAS DE DEUX

Coreografia: Oscar Araiz
Música : Gustav Mahler

Aquesta bellíssima creació del coreògraf argentí Oscar Araiz, representa l’amor d’una parella en les seves formes més sublims.

“EL LLAC ENCANTAT” 

Coreografia: Lidia Segni

Música i textos: Les Luthiers

”El Llac Encantat” explica la història de las donzelles embruixades pel Gran Bruixot, que durant el dia les converteix en mariners i a la nit les allibera de l’embruix. Narra també l’amor de la donzella Malixendra i el Príncep Vassili, que té aquest nom pel seu caràcter dubitatiu.

“L’HOME DE LA CORBATA VERMELLA” 

basat en un conte original de Natalia Kohen

Guió: Elio Marchi i Natalia Kohen
Música: Lito Vitale
Coreografia: Ana María Stekelman

Pròleg:
El Marchand, un col·leccionista de quadres maligne, obliga el pintor a finalitzar una obra per a la seva Galeria. El pintor, en crisis, li demana més temps, però ell li nega. El pintor, en un últim esforç i deixant-se l’ànima en el que estava fent, va acabar l’obra i va morir als braços del Marchand.

Primer Quadre:

El Marchand rep als seus convidats a la sala d’exposicions per mostrar la seva col·lecció i els guia per ensenyar-los les pintures. Entre ells hi ha una dona que crida la seva atenció. Els convidats es mouen per la sala observant els quadres, fins arribar a la darrera creació del pintor, on destaca “L’home de la corbata Vermella” un personatge ple d’una particular energia. La dona queda fascinada amb el personatge i abans de retirar-se se sent observada per un moment per l’estrany homenet, aquesta actitud no passa desapercebuda pel Marchand.

Segon Quadre

A la seva habitació, la dona recorda el quadre i s’estira al seu llit, on comença a tenir un malson, en el quals diversos personatges del quadre prenen vida. Al somni ella es veu buscant a l’home de la corbata vermella. Finalment, i després d’haver rebutjat a la resta, cau repentinament als seus braços. L’Home de la corbata vermella és el pintor, eternitzat en la seva pròpia obra, i manté amb ella una apassionada trobada fins que ell desapareix. El malson s’acaba i la dona, desolada es desperta cridant.

Tercer Quadre

El Marchand, segur de que rebria la visita de la dona, va preparar la sala. Efectivament, la dona va aparèixer, disposada a adquirir el quadre. Però el Marchand en un joc pervers, tracta de convèncer-la amb altres pintures. Davant la insistència de la dona, ell li nega el quadre i l’acomiada violentament.

Quart Quadre:

Un cop més, a la seva habitació, la dona torna a somiar. Un altre vegada els personatges del quadre apareixen, però ara estan dins la seva habitació. Entre ells, l’home de la corbata vermella que es despulla, s’introdueix al seu llit i li fa l’amor amb infinita dolçor, per desaparèixer finalment entre els llençols.

Cinquè Quadre

Als carrers de la ciutat, entre homes reals, la dona busca desesperadament al objecte de la seva obsessió, fins que es troba amb el Marchand, que la trasllada màgicament fins al seu reducte

Sisè Quadre

Novament a la Galeria, El Marchand enfronta a la dona amb l’Home de la corbata Vermella. El personatge emergeix del quadre i manté amb ella una darrera i apassionada trobada amb la que deixen segellats el seus destins. Ambdós queden eternitzats al quadre i el Marchand ja compta amb un nou personatge per la seva col·lecció

0004 0005 00060007

Posted in Proyectos