Històries d’Istanbul

Hist_2-900x600_c
Dotze personatges ens mostren, mitjançant un seguit d’històries creuades i amb un ritme marcat per la música otomana, la vida en una ciutat que fa de frontissa entre continents i cultures.

És un muntatge basat en l’obra de Yesim Özsoy, actriu, directora i dramaturga turca que és fundadora i directora artística del Galata Perform d’Istanbul. Partint dels meddahlik, una forma d’art dramàtic turc que interpretava un únic actor i prenent com a estructura un ritme de la música clàssica otomana, el ritme aksak, el muntatge pren la forma d’un mosaic de personatges que ens parlen d’ells mateixos així com del lloc on viuen i el què tot això comporta. Aquest lloc és Istanbul. Una ciutat on es barregen i s’enfronten maneres diverses d’entendre la política, la religió, la Tradició, l’amor, el patriotisme i en definitiva la Vida. Avui més que mai una ciutat on s’agrupen milions d’ anhels en trànsit, i que molts d’ells, Com els dels nostres personatges són retinguts per raons diverses. Una ciutat que està sent decisiva per obrir o tancar les portes d’Europa tant pels que n’entren com pels que en surten. Istanbul esdevé així un territori en ebullició dins d’un estat en perpètua agitació. Una agitació i una sensibilitat que queda reflectida i es fa palesa a través del testimoni d’aquests dotze personatges.

L’espai sonor va a càrrec del Grup de Música Nuu, dedicat a donar un aire personal i electrònic a tota la Música de l’espectacle, tant la de caire tradicional com la de caire més contemporani.

Posted in Proyectos