Producció de l’espectàcle “El Àlma del Bus” al Festival Grec 2012

animabus

Què passa si puges a un autobús que no et diu quina és la parada a la què et portarà? Així és com comença L’ànima del bus, la primera obra itinerant del Festival Grec 2012. El públic que va poder assistir a l’estrena de l’espectacle es va veure implicat en una xarxa de misteri des del primer minut.

Amb les places pràcticament plenes, l’autobús va començar el seu misteriós viatge. Un trajecte diferent per als passatgers, ja que començaven a convertir-se en part de l’espectacle des d’aquest moment. Moltes sabates pel terra, vells seients, el llibre de l’Odissea penjant del sostre, una vella campana d’avís… eren només una part de l’escenografia que feia augmentar la incertesa general sobre l’obra.

Aquesta proposta del Grec es recolza, a més del peculiar espai on es desenvolupa, en la qualitat dels intèrprets, que juguen amb l’expectació generada pel públic. A L’ànima del bus, la combinació d’interpretació, música i ball encaixa a la perfecció. Quan l’autobús arriba al seu destí, la qualitat de l’actor Jordi Martínez, el músic Pep Pascual i la ballarina Lola López Luna fan augmentar la sensació de viatge personal al què se’t pretén traslladar.

En aquest sentit, l’obra va aconseguir connectar els passatgers amb l’espectacle: commoure, emocionar, sorprendre… Així, els setanta minuts de durada es van fer curts i la història explicada pels intèrprets va adquirir més força i va evolucionar constantment amb el pas dels minuts.

L’obra en l’estrena va aconseguir una bona acollida que va ser visible en el trajecte de tornada en el mateix autobús en què la història havia succeït. El misteri havia desaparegut, però no pas la bona sensació. Tot van ser comentaris positius cap a l’obra mentre es comentava part del què acabava de passar.

L’ànima del bus, que està dirigida per Martí Torras, va començar ahir el seu viatge pel Festival Grec i es representarà fins el 28 de juliol. L’obra recorrerà, cada setmana, un barri diferent de Barcelona: Horta (4-7), Sant Andreu (11-14), Poblenou (18-21) i Sants-Monjuïc (25-28).

Dossier

Posted in Proyectos