La Mala Broma

Broma_Ruano_2-960x600_c
Fa vint anys, dos amics, l’Oscar i l’Ernest, feien bromes telefòniques en un programa de ràdio de la facultat de periodisme mentre intentaven lligar-se la mateixa noia, l’Anna. L’Òscar i l’Anna ara tenen una filla. Ell treballa per un diari que és a punt de fer fora a mitja plantilla i ella a les urgències de l’Hospital Clínic. Avui, han convidat a sopar a casa al Gerard, a qui fa molt de temps que no veuen, perquè fa uns dies va arrencar el seu programa humorístic nocturn interpretant un monòleg amb el que se’n reia de l’Òscar i l’Anna.

El Gerard és ara un humorista d’èxit amb una vida tan atrafegada com excitant. Ha acceptat la trobada amb els seus antics amics perquè pateix una crisi després de patir un ensurt cardíac. S’ha posat en mans d’un psiconeuroimmunòleg i des que només menja bròquil a diari, ha perdut el sentit de l’humor. Tot el que fa al programa, ni li fa gràcia ni ho escriu ell.

L’Anna fa tard perquè avui tenia guàrdia a urgències, i l’Òscar i l’Ernest passen el temps d’espera fent bromes telefòniques com quan eren joves. S’envegen mútuament però cap dels dos ho vol admetre. És més, s’acaben desafiant per veure qui dels dos és capaç de fer l’humor més arriscat.

L’Òscar demana a l’Ernest que s’amagui en una habitació perquè li pensa fer una broma a l’Anna que demostrarà qui és capaç d’anar més enllà.

L’Anna arriba. L’Òscar està completament desencaixat. Avui que la nena no és a casa, diu, t’he d’explicar un secret. I el que l’Òscar explicarà a l’Anna, el que només havia de ser una broma final, convertirà la vetllada en una successió de fets tràgics.

Quan la broma surt malament, l’humor també pot matar.

Jordi Casanovas

Posted in Proyectos