Yo Feuerbach

Yo, Feuerbach

Considerat un dels grans del teatre europeu i venerat al centre del continent, l’alemany Tankred Dorst va signar el 1991 un text commovedor sobre tots aquells que no aconsegueixen ser protagonistes, sobre la necessitat de les segones oportunitats i, en general, sobre l’absència de generositat en el món d’avui. Per fer-ho, ens mostra les crisis, socials i personals, que ens obliguen a reinventar-nos, a buscar una nova versió de nosaltres mateixos. És el que ha de fer Feuerbach, un actor madur amb grans qualitats que, tot i això, busca feina. L’haurà de demanar no a un director de teatre, sinó al seu ajudant, un jove inexpert que acaba d’arribar al món de l’espectacle i que ens farà pensar en la manera que funciona el món d’avui. Cinisme, humor, força, delicadesa… Són algunes de les armes que utilitzarà Feuerbach per mirar de seduir el seu jove antagonista, en un exercici de talent que s’acosta al patetisme i que genera, a la vegada, tendresa i humor. El conjunt és un exercici de poesia emocional que ens parla de les grandeses i misèries de la condició humana mitjançant el treball d’un actor excepcional, Pedro Casablanc, que assumeix un dels grans reptes de la seva carrera. Dirigeix la funció Antonio Simón, professor de l’Institut del Teatre i director d’escena amb una llarga trajectòria que ja ha passat pel Grec en sis ocasions, l’última de les quals el 2014, quan va posar en escena la peça Bartolomé encadenado, de José Sanchis Sinisterra.

Una coproducció del Grec 2016 Festival de Barcelona i Velvet Events S.L.

Posted in Proyectos